2015

Grote tentoonstellingen en een verhuizing

Na afloop van de overzichtstentoonstelling Flip Rutten sluit de kunsthallocatie op de Paardkerkhofsweg. We zetten onze zoektocht naar een nieuwe kunsthallocatie voort. Begin 2016 zullen we het aanbod krijgen om Kunsthal Boschveld op de locatie: Vughterstraat 234 te vestigen.

Overzichtstentoonstelling Corrie de Boer (januari 2015)

‘We have the feeling we are getting nowhere, and that is a pleasure’ (John Cage)

imageCorrie de Boer (1932, Leeuwarden) studeerde af aan de Rietveldacademie in 1957 en won de eerste en tweede prijs met een textielontwerp (Polygoon-journaal 1957-10). Corrie de Boer brak in de jaren zeventig door met ascetische textielwerken, de zgn. Witjes, en werd door Jan Schoonhoven geïntroduceerd bij zijn galerist Collection d’Art; en door Sheila Hicks bij haar galerie in Parijs.
In 1977 maakte Corrie de Boer kennis met Albert Waalkens, van galerie Waalkens in Finsterwolde. Zij trouwde met Waalkens en was verantwoordelijk voor de nieuwbouw van de galerie en organiseerde en richtte samen met Waalkens tentoonstellingen in.
Corie de Boer exposeerde werk in diverse Nederlandse musea: o.a  het Stedelijk Museum Amsterdam, Boymans van Beuningen en het Textielmuseum.
De tentoonstelling is geopend door Caroline Boot, conservator van het TextielMuseum.
 
Parallel aan deze tentoonstelling neemt Corrie de Boer deel aan de expositie Zero in het Kwadraat van het Textielmuseum.
 
 

Groeten aan Finsterwolde, locatie: Willem II Fabriek, ’s-Hertogenbosch (januari 2015)

Expositie met kunstenaars die eerder exposeerden in galerie Waalkens en uitgenodigd waren voor het eerste project van stichting De Boer Waalkens in 1997, de Koetekendagen. Een momentopname van het werk van de kunstenaars die eens exposeerden in de fameuze galerie Waalkens. 

Uit noodzaak, groepstentoonstelling (juni 2015)

Groepstentoonstelling met werken van Cees Andriessen; Jan van den Berg; Theo Besemer; Jacq en Ton Frenken; Paul van Dijk; André Geertse; Folke Janssen; Peter Kalkowsky; Thijs van Kimmenade; Toon Laurense; Bert Loerakker; Dorien Melis; Riki Mijling; Dineke van Oosten; Charles Popelier; Lucas Silawanebessy; Khio van Vleuten. 

De eindexamens fotografie van ROC KWIC (mei 2015)

De school voor media, art en design van het Koning Willem I College neemt voor de tweede keer de examens af in Kunsthal Boschveld.
 

Flip Rutten tekeningen en schilderijen, overzichtstentoonstelling (september 2015)

fliprutten_1Flip Rutten (1942 Vught) studeerde aan de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving in ’s-Hertogenbosch en bij de schilder Jan Gregoor in Eindhoven.
Daarna werkte hij op ateliers voor theaterdecors in Rotterdam en Parijs.
 Vervolgens werd Rutten door Jan van Haaren, directeur van de Academie, gevraagd conservator te worden voor de Gemeentelijke Tentoonstellingsdienst, dat later het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch is geworden.
 Hij maakte twee jaar tentoonstellingen en ontwierp de affiches.
Rutten richtte in 1967 met Margriet van Boven, latere directeur van het Noordbrabants Museum, de tentoonstelling Hommage aan Bosch in.
Van 1969 tot 2004 was Flip Rutten docent aan de Koninklijke Academie. In 1974 ontving Rutten de Koninklijke Subsidie voor de Schilderkunst. 
In die periode exposeerde hij in Amsterdam in het Stedelijk Museum, in Arti en in de Wetering Galerie en o.a. onder in Arnhem, Enschede, Eersel, Den Bosch, Breda, Venlo, Vlijmen en Middelburg.
De tentoonstelling is geopend door Liesbeth Jansz, kunsthistoricus en programmaleider projecten van het BKKC.