2013

Het eerste jaar Kunsthal Boschveld, op locatie Paardkerkhofsweg 14 in ‘s-Hertogenbosch

Een pand op een bedrijvenlocatie in een vernieuwingswijk. Een bijzondere plek met daglicht van twee kanten. De vergelijking wordt gemaakt dat het licht het zelfde is als in de nieuwe vleugel van het Stedelijk Museum Amsterdam van Sandberg.
Na een zomer hard werken met bevlogen vrijwilligers is de groezelige en verwaarloosde ruimte een mooie ‘white cube’. Drie tentoonstellingszalen, waarvan twee voorzien van vrijstaande tentoonstellingswanden.

Openingstentoonstelling Graphos II, grafiek biënnale (oktober 2013)

Het vervolg op Graphos I in 2011 (locatie Kruithuis, ‘s-Hertogenbosch). Zie voor een bespreking het menu: 2013/Graphos II
Voor meer informatie over Graphos I, zie de publicatie: Graphos Biennale – grafiek onbegrensd. Oscar Schorver, drs. Jef Schaeps, dr. Peter van Zilfhout, dr. Jolande Bosch, drs. Camiel Hamans.  Uitgever: Ansgar Design.

GraphosII_1

Overzichtstentoonstelling Jan Moerbeek (december 2013)

De tentoonstelling geeft een beeld van de artistieke ontwikkeling van de Bossche kunstenaar Jan Moerbeek (Halsteren 1947). Bijna de helft van de getoonde 103 werken is afkomstig uit particulier bezit. Jan Moerbeek was tot 2004 verbonden aan Galerie Borzo in Den Bosch. Na het vertrek van de galerie naar Amsterdam hing het werk van Jan Moerbeek niet langer in een voor het brede publiek toegankelijke ruimte. Jan Moerbeek was ook directeur van de Atelierbeheerstichting in ‘s-Hertogenbosch.

Gedurende de expositie is door de kunstenaar een artist talk gehouden waarop zijn boek is gepresenteerd, en een diner verzorgd.
Ook waren er enkele grote beelden te zien van de Bossche beeldhouwer Fred Geven. “Mijn werk gaat over de kringloop van het leven: over geboorte, groei, verval en dood, over afscheid en verdriet en over vreugde om steeds een nieuw begin. In mijn beelden breng ik dood hout (gevonden in bossen, tuinen en op het strand) opnieuw tot leven.”

Glow Interface Festival, art & music Festival (GIF) (7 december 2013)

“Tijdens GIF worden muziek, kunst en design gecombineerd. Onze missie met GIF is een platform bieden aan de jonge pioniers van ‘s-Hertogenbosch. Zodat ook jonge makers de ruimte krijgen zich te presenteren en voor een groter publiek zichtbaar worden.
Uiteraard mag een dansje en goede muziek tijdens dit festival niet ontbreken. We programmeren de fijnste DJ’s, in zowel de expo ruimte en in een aparte area. In Area 1 zorgen niemand minder dan Nuno Dos Santos en Makam, dat jij je benen eraf danst.”

Zie de link voor informatie over de exposerende kunstenaars en de muziek.

Oscar Schrover is curator van de Grafiektentoonstelling in ACEC, Apeldoorn (winter 2013-2014)

De tentoonstelling is onderdeel van een project in het kader van de landelijke manifestatie Maand van de Grafiek.
Acec Graphos is de laatste tentoonstelling in een reeks, waarbij diverse aspecten, methoden, en ontwikkelingen in de grafiek aanschouwelijk worden gemaakt. De naam Graphos verbindt de expositie in Apeldoorn met Graphos II in Kunsthal Boschveld te Den Bosch. Op Graphos exposeren de topkunstenaars die zich uiteenzetten met grafische technieken en tekenkunst. Bij een aantal kunstenaars staat de natuur centraal, zoals bij Elsbeth Cochius en Bea Verheul.
Zie de link voor informatie over de exposerende kunstenaars.