Benefietveiling Terre des Hommes

Op 15 oktober vond de benefietveiling van Terre des Hommes plaats in Kunsthal Boschveld

De kijkdagen voor de veiling waren van dinsdag 11 tot en met vrijdag 14 oktober van 12 tot 18 uur.

poster-kunstveiling
Met groot plezier en enthousiasme verleende Kunsthal Boschveld medewerking aan de benefietveiling en de voorafgaande kijkdagen. Vijf dagen lang hingen de werken die door kunstenaars waren gedoneerd in Kunsthal Boschveld. De tentoonstelling is ingericht door curator Oscar Schrover.
 
De benefietveiling van Terre des Hommes winkel ‘s-Hertogenbosch onder voorzitterschap van Elivra Marugg werd mogelijk door grote inzet van vrijwilligers van Terre des Hommes.
En niet te vergeten de belangeloze inzet van velen voor het programma van Terre des Hommes: kunstenaars die hun werk doneerden, ondernemers, Rotary centrum Den Bosch, Harry Korst, Stichting Wederzijds – kunst in context.
 
De opbrengst van de veiling voor het werk van Terre des Hommes was 7000 euro. Op de veiling werden ruim 120 werken aangeboden. De te veilen werken waren opgenomen in een catalogus.
 
“Er is geen derde wereld. Er is één wereld en daar zijn we allemaal verantwoordelijk voor.”
Antoine de Saint-Exupéry, schrijver van het boek ‘Terre des Hommes’ (1939)
 
Elvira Marugg, voorzitter: “Kinderrechtenorganisatie Terres des Hommes Nederland ‘viert’ dit jaar haar 50e verjaardag. Daar wilden we graag iets extra’s voor doen. Terre des Hommes ‘s-Hertogenbosch ondersteunt het programma tegen seksuele kinderuitbuiting. Wereldwijd worden ruim twee miljoen kinderen uitgebuit in de seksindustrie. Seksuele uitbuiting van kinderen is een groeiend probleem in ontwikkelingslanden. De toename van het aantal (kinder-)sekstoeristen werkt het probleem verder in de hand en helaas is straffeloosheid in de ‘bestemmingslanden’ eerder regel dan uitzondering. Terre des Hommes pakt deze extreme, mensonterende vorm van kinderuitbuiting aan. De volledige opbrengst van de veiling komt ten goed aan dit programma.”