2014/2

Juni – december 2014

Expositie met foto’s van de Japanse kunstenares Yasuyo Tanaka (juni 2014)

Na een intensieve werkperiode van Oscar Schrover met Yasuyo Tanaka, richt hij een tentoonstelling in met haar werk. Yasuyo Tanaka verzorgd een performance en artist talk.

Artisan I en tekeningen van Henk van de Voort (juli 2014)

In Artisan I worden werken getoond van studenten aan het Summa College, afd. Fashion Eindhoven en tekeningen van Henk van de Voort. Henk van de Voort verzorgd een artist talk.
IMG_1379IMG_1355IMG_1399

Aankondiging artist talk Henk van de Voort

Een jaar Kunsthal Boschveld

Een flitstentoonstelling met werk van een aantal kunstenaars die eerder uitgenodigd werden om te exposeren en een viering. Panama Pictures verzorgd een kort optreden op de binnenplaats, waarbij Kunsthal Boschveld het toneel en decor is.

September Song, lustrumviering Studio Vennix (september 2014)

Artistiek leider Oscar Schrover heeft Wim Damen eerder uitgenodigd voor de kunstbeurs die vorig jaar in de Kunsthal Boschveld plaatsvond. Artistiek leider Oscar Schrover: Er groeide een bijzondere welwillendheid. Wim Damen is gedreven als galerist.
Met de tentoonstelling September song viert Studio Vennix in Kunsthal Boschveld het vijfjarig bestaan van de galerie in de Verwerstraat in Den Bosch. Errol van de Werdt, directeur van het Textielmuseum Tilburg opent de tentoonstelling in Kunsthal Boschveld.
Nieuwsbrief Kunsthal Boschveld (28 augustus 2014)

Tentoonstelling Kunstprijs De Verzoeking (oktober 2014)

Met werk van kunstenaars uit de stad ‘s-Hertogenbosch, die tussen 2008 en 2004 afstudeerden aan de Kunstakademie AKV/St.Joost.
De jury bestond uit:

  • dr. Rene Pingen, directeur van het Stedelijk Museum Den Bosch,
  • Fons Welters, galerist en
  • Gosuin van Heeswijk, projectmedewerker van het BKKC

De jury nomineerde Brian Coutinho, Sebastiaan Noort en Marthe Zink. Op 4 oktober opende de tentoonstelling in Kunsthal Boschveld en werd het juryrapport voorgelezen. De jury wees unaniem kunstenaar Sebastiaan Noort aan als winnaar van de eerste Kunstprijs De Verzoeking.
Nieuwsbrief Kunsthal Boschveld (17 oktober 2014)

Graphos: Uitgelicht (oktober 2014)

Werken van recent afgestudeerden van de kunstacademies Roel van der Aa, Vincent Bijleveld, Vincent Both, Koos Breen, Janina Frye, Nikki Gijselhart, Maja Klaassens, Nathalie Mannaerts, Bernice Nauta, Nikki Nordmann, Nina van der Ven.
Sculpturen van Fred Geven, Sandro Setola, Thea van Vliet, werk van Anneke van der Eerden en Ellen Willink.
Geopend door Inke Katoen (raadslid) en Margriet Kempers (docent Kunstacademie).
Kunstenaar in residence: Vincent Bijleveld.
Nieuwbrief Kunsthal Boschveld (29 oktober 2014)

Sandro Setola, Bressen in het bestaan, op locatie Willem II Fabriek, ‘s-Hertogenbosch (november 2014)

Bij de opening spreken de illustrator en designcriticus Geert Setola, vader van de kunstenaar, en de nieuwe voorzitter van het Bosch Architecten Initiatief, Xander Vermeulen Windsant.
Setola’s werk is altijd te herleiden tot een fascinatie voor ‘natuurlijke processen en fenomenen als groei en sterfte, expansie en isolatie, metamorfose en kristallisatie’. Zijn tekeningen en beelden – architectonische voorstellen – in een schemergebied tussen wens en werkelijkheid, roepen vragen op over functie of betekenis. Aan de ene kant kunnen deze voorstellen worden gezien als commentaar op onze alledaagse en stedelijke omgeving.
Nieuwsbrief Kunsthal Boschveld (7 november 2014)

De natuur, een stil geluk (december 2014)

Op deze eindejaarstentoonstelling staat vooral de natuur centraal.Twaalf kunstenaars stellen tentoon. Kunstenaars die aandachtig om zich heen kijken, die geboeid de werkelijkheid, de stille poëzie van de natuur maar ook de stad tot onderwerp van hun kunst hebben genomen.
Niewsbrief Kunsthal Boschveld (6 december 2014)