Ton Frenken – tekeningen en schilderijen

26 juni tot en met 5 augustus

De tentoonstelling in Kunsthal Boschveld is een eerbetoon aan Ton Frenken, de man die het initiatief nam tot de eerste grote Boschtentoonstelling in 1967.
 
Kunst en koffie, donderdag 4 augustus 10 uur
Graag heten we u a.s. donderdag welkom bij de 3e bijeenkomst Kunst en koffie: de werken van Ton Frenken; de film over Ton Frenken, in gesprek.
Graag kijken we met u kunst en gaan in gesprek over wat de kunst voor u betekent.
 
Overweegt u aankoop van een van de tentoongestelde werken van Ton Frenken? Graag adviseren wij u bij de aankoop. Voor meer informatie over de werken die te koop zijn, zie de prijslijst in Kunsthal Boschveld, of neem contact op met artistiek leider Oscar Schrover.
Ton Frenken (Vught 1930) studeerde aan de rechtenfaculteit te Nijmegen en doceerde enige jaren het vak maatschappijleer aan een middelbare school. In zijn jonge jaren kreeg hij les van de veelzijdige kunstenaar en antroposofisch architect Herman Rademaker die met zijn gezin bij Haanwijk (Sint-Michielsgestel) woonde. Frenken kreeg ook les van Albert Troost. Op 26 juni opende de bijzondere tentoonstelling met werken van Ton Frenken in Kunsthal Boschveld.
Frenken exposeerde in binnen- en buitenland, van Amsterdam tot via galerie Nanky de Vreeze in New York. In Brabant hing zijn werk in Museum de Wieger en het Museum voor Religieuze kunst te Uden.
 
Geweest: Kunsthal Boschveld, donderdag 28 juli om 19.30 – Ton Frenken in beeld.
We tonen op deze bijeenkomst uniek filmmateriaal over de kunstenaar Ton Frenken. Oscar Schrover, curator van de tentoonstelling zal de avond inleiden. En we gaan met elkaar in gesprek.
 
Deze expositie is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van Stichting Bosch500, de Gemeente ’s-Hertogenbosch, Hermes Business Netwerk, dhr. Adriaan Heinen, EkoPlaza / Udea BV en het paar mevr. Janneke Rijnders en dhr. Jos Claassen.
 

Kunsthal Boschveld, Vughterstraat 234, 5211 GP Den Bosch | Open van dinsdag tot en met zondag van 12 tot 17 uur.
Contact: oscarschrover(at)gmail.com; telefoon 06 4131 66 67
Kunsthal Boschveld, waar alles draait om kunst kijken. Iedere keer weer verrassend, verdiepend en bijzonder.
Waar de kunst u niet onberoerd laat. Waar u wordt uitgedaagd om u te verdiepen in waar kunst over gaat.

www.facebook.com/kunsthalboschveld